RAZGOVORI PREDSEDNIKA! SI: "Supruga i ja dirnuti smo neverovatnim dočekom"
Si i Vučić, Foto: epa andrej cukic

PALATA SRBIJA

RAZGOVORI PREDSEDNIKA! SI: "Supruga i ja dirnuti smo neverovatnim dočekom"

Kineskog predsednika dočekali su i predsednik Vlade Srbije i ministri

Objavljeno: 12:05h

U toku je svečani doček predsednika Kine Si Đinpinga. Veliki broj ljudi okupio se ispred Palate Srbija.

Kineskog predsednika dočekali su i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, kao i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom.

1 / 3 Foto: Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je dočekao kineskog predsednika Si Đinpinga ispred Palate Srbija uz intoniranje himni dveju država, smotru i raport garde te naklon zastavi Republike Srbije.

Predsednik Vučić pozdravio je na hiljade okupljenih građana koji su došli da vide i pozdrave kineskog predsednika Sija uzvikujući "Kina i Srbija" sa dunavske strane Palate Srbija.

Predsednik je rekao da je reč o čeličnom prijateljstvu i da je ovo istorijski susret.Na sastanku koji je usledio posle svečanog dočeka, predsednik Vučić je govorio o svakom segmentu neverovatne saradnje sa Kinom u svakoj sferi! Podsetio je na smederevsku železaru, rudnik Zinđin, na prijateljstvo dveju zemalja, na poštovanje, nepokolebljivu principijelnost kad je reč o međunarodnom pravu i poštovanju suvereniteta poput pitanja Kosmeta za Srbiju i principa jedne Kine, odnosno kako je predsednik Vučić u obraćanju iz Palate Srbija pred Sijem naglasio da je "Tajvan Kina".

Posle ceremonije svečanog dočeka usledio je sastanak dvojice predsednika.

Bonus video:

00:23

VESIĆ NA KINESKOM POŽELEO DOBRODOŠLICU SIJU: Ministar briljirao pred kamerom Kurir televizije

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.